Po prvih analizah na Hrvaškem še brez odgovora glede sumljivih pijač

Zagreb, 9. novembra - Še nepopolne analize brezalkoholnih pijač, zaradi katerih sta domnevno dve osebi na Hrvaškem v bolnišnici, niso pokazale posebnosti, je danes sporočil direktor Hrvaškega zavoda za javno zdravje Krunoslav Capak, ki pa ob tem ni izključil možnosti sabotaže. Premier Andrej Plenković je medtem izpostavil, da ni razlogov za paniko.

Hrvaška, Zagreb.
Zaradi več primerov suma zastrupitve zaradi uživanja gaziranih pijač, med njimi coca-cole in vode z okusom römerquelle, je hrvaški državni inšpektorat družbo Coca-Cola pozval k umiku treh serij pijač.
Foto: Hina/STA

Na Reki so o zastrupitvi poročali v enem od gostinskih lokalov, ko je v soboto po zaužitju pijače Römerquelle 19-letnik zaradi opeklin požiralnika pristal v bolnišnici. V Zagrebu pa je šlo za coca-cole, kupljene v avtomatu oziroma v trgovini.

Danes objavljeni rezultati analize so pokazali, da v coca-coli iz Zagreba in vzorcih pijače Römerquelle iz gostinskega lokala na Reki niso našli ničesar sumljivega. Ni pa še znan rezultat analize pijače iz steklenice, iz katere je pil omenjeni najstnik na Reki.

vr/spo/vr
© STA, 2023