Direktor FBI opozoril na naraščanje terorističnih groženj ZDA

Washington, 1. novembra - Direktor FBI Christopher Wray je včeraj v kongresu dejal, da je teroristična grožnja ZDA po Hamasovem napadu na Izrael 7. oktobra povišana, saj so vse večje teroristične skupine ponovno pozvale k napadom na ZDA in njene interese, poročajo ameriški mediji.

ZDA, Washington.
Direktor ameriške zvezne policije FBI Christopher Wray je v pravosodnem odboru predstavniškega doma ameriškega kongresa vztrajno zavračal obtožbe republikanskih poslancev, da je FBI na strani demokratov proti republikancem, in spomnil, da ga je na položaj imenoval republikanski predsednik Donald Trump.
Foto: Xinhua/STA

Najbolj konkretna je bila Al Kaida, voditelji Islamske države so svojim privržencem naročili, naj napadejo judovske skupnosti, Hezbolah pa meri na ameriške cilje na Bližnjem vzhodu, je dejal. Iran medtem spodbuja k napadom na ameriška vojaška oporišča, je opozoril direktor FBI.

Direktorica Nacionalnega centra za boj proti terorizmu Christine Abizaid je opozorila, da se je stanje hitro obrnilo v primerjavi s stanjem tik pred napadom Hamasa, ko so ZDA ocenile, da je grožnja terorističnih mrež s sedežem na Bližnjem vzhodu manjša.

vb/rp/vb
© STA, 2023