Izrael nadaljuje s smrtonosnimi napadi na Gazo

Gaza, 31. oktobra - Izraelske sile so ponoči nadaljevale s silovitim obstreljevanjem Gaze, kjer so se tudi neposredno spopadle s pripadniki Hamasa. Vojska trdi, da je v zadnjem dnevu zadela 300 tarč, povezanih s to palestinsko oboroženo skupino. V napadih na oblegano enklavo je bilo ubitih več deset civilistov.

Izrael, Sderot.
Izraelske sile so ponoči nadaljevale s silovitim obstreljevanjem Gaze, kjer so se tudi neposredno spopadle s pripadniki Hamasa. Vojska trdi, da je v zadnjem dnevu zadela 300 tarč, povezanih s to palestinsko oboroženo skupino. V najnovejših napadih na oblegano enklavo je bilo ubitih več deset civilistov.
Foto: dpa/STA

Izraelske sile so danes sprva poročale o vdoru "sovražnega letala" v bližini mesta Eliat, a so se pozneje dejale, da se je letalo približevalo izraelskemu ozemlju ter da grožnje za civiliste na območju ni.

Po poročanju lokalnih medijev naj bi bil nad Rdečim morjem sestreljen brezpilotni letalnik. Odgovornost za napad z droni na Izrael so prevzeli uporniški Hutiji v Jemnu.

Nekoliko kasneje je izraelska vojska sporočila še, da je njena zračna obramba danes prestregla raketo izstreljeno z območja Rdečega morja.

rpe/akt/rpe
© STA, 2023