Izrael nadaljuje s smrtonosnimi napadi na Gazo

Gaza, 31. oktobra - Izraelske sile so ponoči nadaljevale s silovitim obstreljevanjem Gaze, kjer so se tudi neposredno spopadle s pripadniki Hamasa. Vojska trdi, da je v zadnjem dnevu zadela 300 tarč, povezanih s to palestinsko oboroženo skupino, ubila pa naj bi tudi še enega poveljnika Hamasa, ki naj bi stal za napadom gibanja na Izrael v začetku meseca.

Izrael, Sderot.
Izraelske sile so ponoči nadaljevale s silovitim obstreljevanjem Gaze, kjer so se tudi neposredno spopadle s pripadniki Hamasa. Vojska trdi, da je v zadnjem dnevu zadela 300 tarč, povezanih s to palestinsko oboroženo skupino. V najnovejših napadih na oblegano enklavo je bilo ubitih več deset civilistov.
Foto: dpa/STA

Po poročanju Al Jazeere je bilo v napadu na stanovanjsko hišo v mestu Rafa ubitih 18 ljudi. V drugem napadu na hišo v Rafi pa je bilo ubitih še devet ljudi. Najmanj 18 ljudi, večinoma žensk in otrok, je umrlo v obstreljevanju predela Al Zavaida v osrednji Gazi.

Palestinski Rdeči polmesec opozarja, da so se nadaljevali tudi izraelski napadi v bližini bolnišnice Al Kuds. V napadih naj bi bila poškodovana center nujne medicinske pomoči in glavno skladišče bolnišnice.

rpe/akt/rpe
© STA, 2023