Novinarka in urednica portala STAznanost Lea Udovč ime tedna na Valu 202

Ljubljana, 30. oktobra - Ime tedna na Valu 202 je po prejemu tretje nagrade Evropske zveze za znanstveno novinarstvo postala novinarka ter urednica portala STAznanost in vodja video servisa STA Lea Udovč. Kot je dejala, je nagrada velika spodbuda za naprej ter dokaz, da tudi širša javnost prepoznava pomen kakovostnega znanstvenega novinarstva v današnji družbi.

Nemčija, Freiburg.
Evropska zveza za znanstveno novinarstvo je Freiburgu novinarki STA Lei Udovč podelila tretjo nagrado na izboru za evropskega znanstvenega novinarja 2023. Prvo nagrado je prejela znanstvena novinarka pri nizozemskem časopisu NRC Niki Korteweg, drugo pa novinar in urednik madžarskega portala Telex.hu Daniel Bolcso.
Foto: Justin Kniest

Novinarka se že več kot osem let posveča poročanju s področja znanosti. Njeno delo obsega intervjuje in poglobljene zgodbe o različnih temah, od medicine, astrofizike in tehnologije, do biologije, zgodovine in geografije. Opravila je več intervjujev z nekaterimi najvidnejšimi imeni v znanosti, tudi z Nobelovimi nagrajenci.

bk/nd/arh/bk
© STA, 2023