Po oceni policije četrtkov protest pred Rogom ni bil miroljubne narave

Ljubljana, 27. oktobra - Četrtkov protest ob odprtju novega Centra Rog na Trubarjevi v Ljubljani ni bil miroljubne narave, ampak so se iz množice vrstili pozivi po nasilnem vdoru v objekt. Policisti so sredstva za varovanje uporabili sorazmerno, so v popoldanski izjavi za medije povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Ljubljana.
Izjava za medije policijskega inšpektorja Sektorja uniformirane policije PU Ljubljana Ludvika Kastelica o četrtkovem dogajanju na protestu Centra Rog.
Foto: Aleš Os/STA

Po pojasnilih policije se je na kraju zbralo sprva nekaj deset udeležencev in shod je potekal mirno, pozneje pa se je njihovo število povečalo. Po oceni policije se je zbralo okrog 400 ljudi.

Kot je v izjavi povedal inšpektor sektorja uniformirane policije PU Ljubljana Ludvik Kastelic, so zgradbo sprva varovali varnostniki, dogodek pa je bil zasebne narave in ne javna prireditev. Pozneje se je množica začela pomikati proti vhodu v zgradbo ter pritiskati na vhod in varnostnike, zato so zaprosili za pomoč policijo, ki je onemogočila nasilen vstop.

kb/ako
© STA, 2023