V Lenartu zagnali novo čistilno napravo

Lenart, 27. oktobra - V Lenartu so danes slovesno odprli novo čistilno napravo, na katero je že priključenih 4200 občanov in celotna industrijska cona. Vrednost projekta je skoraj 5,8 milijona evrov, z deli so zaključili lani novembra, po pridobitvi uporabnega dovoljenja pa bo čistilna naprava do 1. decembra v poskusnem obratovanju.

Lenart.
V Lenartu so danes slovesno odprli novo čistilno napravo, na katero je že priključenih 4200 občanov in celotna industrijska cona. Vrednost projekta je skoraj 5,8 milijona evrov, z deli so zaključili lani novembra, po pridobitvi uporabnega dovoljenja pa bo čistilna naprava do 1. decembra v poskusnem obratovanju.
Foto: Askari

Zaradi izrednih podražitev gradnje je bil na razpisu izbrani izvajalec upravičen do povišanja cene v višini dobrih 220.000 evrov. Za izvedbo projekta sta poskrbela Komunala Slovenske gorice in koprsko podjetje CID - Čistilne naprave.

Nova čistilna naprava je namenjena čiščenju odpadnih komunalnih vod celotnega mesta Lenart skupaj z industrijsko cono, naseljem Radehovo, v nadaljevanju pa tudi naselja Lormanje. Ob tem mogoča tudi sprejemanje grezničnih gošč in blata iz malih čistilnih naprav za celotno občino.

gm/bg
© STA, 2023