Na gradu Rajhenburg drevi večer eko okusov Slovenije

Brestanica, 25. oktobra - Center za podjetništvo in turizem Krško v okviru projekta tesnejšega povezovanja ekološkega kmetijstva in območne kulinarike na gradu Rajhenburg pri Brestanici drevi pripravlja večer eko okusov Slovenije. Hkrati bodo predstavili sedem slovenskih kuharskih mojstrov in med tem medregijskim projektom izdano knjigo receptov Eko okusi Slovenije.

Brestanica.
Grad Rajhenburg.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Na drevišnji prireditvi bodo vrhunski slovenski kuharji postregli jedi izključno iz ekološko pridelanih lokalnih surovin v družbi slovenskega ekološko pridelanega vina.

Projekt Eko okusi Slovenije sta pripravila lokalna akcijska skupina Posavje in Regionalna razvojna agencija Posavje iz Krškega skupaj s tremi slovenskimi in hrvaškim partnerji oz. z lokalno akcijskimi skupinami Vipavska dolina, Gorenjska košarica, Goričko 2020 in Južna Istra, so pojasnili na posavski razvojni agenciji.

rbo/zc
© STA, 2023