Šefic z županom Luč o možnih rešitvah za prebivalce Strug

Ljubljana, 18. oktobra - Vodja vladne službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic in predstavniki državne tehnične službe so se danes z županom občine Luče Klavdijem Strmčnikom pogovarjali o možnih rešitvah za prebivalce naselja Struge, ki ga je razdejala avgustovska ujma.

Ljubljana, vlada.
Novinarska konferenca na kateri je vodja vladne službe za obnovo po poplavah Boštjan Šefic predstavil kratek pregled opravljenega dela v zadnjih dveh mesecih in nekatere ključne naloge v prihodnjih mesecih, sodelovala je tudi direktorica Direkcije RS za vode Neža Kodre, ki je predstavila spletni pregledovalnik delovišč na vodotokih po poplavah avgusta 2023.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Na današnjem srečanju so po navedbah urada vlade za komuniciranje izpostavili, da je naselje Struge mogoče zavarovati s protipoplavnimi ukrepi, vendar pa je problematičen plaz, ki ogroža naselje in njegove prebivalce. Geološka stroka je nato opravila dodaten pregled plazu in predlagala nekatere dodatne ukrepe oziroma preglede.

Šefic bo sicer Struge obiskal v petek, prizadeti prebivalci pa grozijo z državljansko nepokorščino in zaprtjem državne ceste proti Solčavi oz. Logarski dolini, če ne bodo dobili jasnih odgovorov o svoji usodi.

jes/zc/jes
© STA, 2023