Število žrtev v Gazi narašča, v napadu na bolnišnico skoraj 500 smrti

Gaza, 18. oktobra - V napadu na bolnišnico Ahli Arab v Gazi je bilo ubitih najmanj 471 ljudi, še več kot 300 je bilo ranjenih, je danes sporočilo tamkajšnje zdravstveno ministrstvo. Število smrtnih žrtev v izraelskem obstreljevanju palestinske enklave je medtem naraslo na 3478, poškodovanih je bilo okoli 12.000 ljudi.

Palestinska ozemlja, Gaza.
Trupla ubitih v napadu na bolnišnico Ahli Araba v Gazi.
Zdravstvene oblasti območja Gaze, ki ga nadzira skrajno palestinsko gibanje Hamas, so sporočile, da je bilo v bolnišnici v Gazi v izraelskem obstreljevanju ubitih med 200 in 300 ljudi.
Foto: dpa/STA

Svetovna zdravstvena organizacija je v luči napada na bolnišnico pozvala k ustavitvi napadov na zdravstvene ustanove, zaščiti civilistov in otrok ter odprtju mejnega prehoda Rafa in dobavi humanitarne pomoči v Gazo.

Več držav je v medtem že razglasilo žalovanje zaradi napada na bolnišnico. Iranski predsednik Ebrahim Raisi je danes razglasil dan žalovanja. Egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi in palestinski predsednik Mahmud Abas sta razglasila tridnevno žalovanje, kmalu pa naj bi se jima pridružila tudi Turčija.

rpe/akt/set/rpe
© STA, 2023