Zveza Romov želi obrniti negativni trend gibanja romske populacije

Murska Sobota, 18. oktobra - Zveza Romov Slovenije želi obrniti negativni trend gibanja pri romski populaciji, ki je sicer značilen za celotno družbo. Kot so namreč opozorili na današnji okrogli mizi v Murski Soboti, opažajo, da se vedno več ljudi vse manj giba in vedno manj se jih udeležuje športnih aktivnosti. Z enakimi problemi se srečujejo tudi med Romi, je povedal predsednik Zveze Romov Slovenije Jožek Horvat Muc.

Murska Sobota, Zvezda.
Okrogla miza Zveze Romov Slovenije o problemu, da se Romi vedno manj ukvarjajo s športi.
Župan Murske Sobote Damjan Anželj, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Dejan Židan, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Združenja športnih zvez Miran Kos in predsednik Zveze Romov Slovenije Jožek Horvat Muc.
Foto: Vida Toš/STA

Murska Sobota, Zvezda.
Okrogla miza Zveze Romov Slovenije o problemu, da se Romi vedno manj ukvarjajo s športi.
Foto: Vida Toš/STA

Državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Dejan Židan je povedal, da so na ministrstvu zelo zaskrbljeni, saj so podatki o gibanju prebivalstva Slovenije kristalno jasni: telesno in športno udejstvovanje celotne populacije se zmanjšuje.

Zato bodo v začetku prihodnjega leta zagnali projekt Šport za vse, za katerega so uspeli pridobiti evropska sredstva, je napovedal Židan.

vit/np
© STA, 2023