Med hišno preiskavo pri Ptujčanu zasegli tudi približno 2000 nabojev

Ptuj, 17. oktobra - Policisti policijske postaje Ptuj so danes pri moškem, stanujočem na območju Ptuja, opravili hišno preiskavo in pri tem zasegli približno 2000 nabojev, pištolo in zračno puško. Povod za preiskavo sta suma več kaznivih dejanj, tudi sum, da se je moški izdajal za uradno oziroma vojaško osebo, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ptuj.
Policisti PP Ptuj so med hišno preiskavo na območju Ptuja našli in zasegli približno 2.000 nabojev kalibra 9mm, nabojnik z 9 naboji kalibra 7,65mm, pištolo kalibra 9x19, za katero je moški sicer posedoval dovoljenje, ter zračno puško. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve omenjenih kaznivih dejanj ter prekrškovni postopek po Zakonu o orožju.
Foto: PP Ptuj

Moškega sumijo tudi, da je storil kaznivo dejanje groženj, hišno preiskavo pa so opravili na podlagi odredbe okrožnega sodišča na Ptuju. Pri tem so našli približno 2000 nabojev kalibra devet milimetrov, nabojnik z devetimi naboji kalibra 7,65 milimetrov, pištolo kalibra 9x19, za katero je moški sicer posedoval dovoljenje, ter zračno puško.

Zaradi suma storitve omenjenih kaznivih dejanj bodo zoper osumljenega vložili kazensko ovadbo ter prekrškovni postopek po zakonu o orožju.

vte/spc/spc
© STA, 2023