V Franciji bodo po napadu z nožem razporedili 7000 vojakov

Pariz, 14. oktobra - Francija je danes sporočila, da bodo po državi razporedili 7000 vojakov, potem ko so oblasti po smrtonosnem napadu z nožem na severu države, v katerem je bil ubit učitelj, sinoči razglasile najvišjo stopnjo pripravljenosti. V povezavi z napadom so po navedbah policijskih virov pridržali deset ljudi.

Francija, Arras.
V eni od srednjih šol v mestu Arras na severu Francije je moški, oborožen z nožem, do smrti zabodel učitelja in huje ranil dva človeka, pri tem pa vzklikal Alah je velik.
Foto: Xinhua/STA

Kot so danes sporočili iz Elizejske palače, bo razporeditev do 7000 pripadnikov varnostnih sil v okviru protiteroristične operacije Sentinelle končana do ponedeljka zvečer. Ta operacija omogoča napotitev vojakov, policistov in žandarjev s ciljem zaščite delov države za preprečitev terorističnih napadov.

V napadu v severovzhodnem mestu Arras je moški čečenskega porekla z nožem zabodel učitelja in hudo ranil še tri druge osebe v srednji šoli. Policija je aretirala osumljenca za napad Mohameda Mogučkova, ki je ob napadu vzklikal Alah je velik.

sg/vr/sg
© STA, 2023