Mesec za ponedeljek sklical sestanek s socialnimi partnerji

Ljubljana, 13. oktobra - Potem ko so sindikalne centrale izrazile ogorčenje zaradi informacij, da bi lahko vlada sprejela povsem okrnjeno različico predloga novele zakona o delovnih razmerjih, ki bi bil omejen na prenos vsebin dveh evropskih direktiv, so na ministrstvu za delo navedli, da odločitve o tem danes ne bo. Se pa namerava minister Luka Mesec v ponedeljek srečati s socialnimi partnerji.

Ljubljana, DZ.
izredna seja DZ, na kateri so odločali o predlogu, da nova ministrica za zdravje postane Valentina Prevolnik Rupel ter o predlogu za razrešitev ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irene Šinko.
Foto: Katja Kodba/STA

Če se bodo informacije o sprejemu vsebinsko okrnjenega predloga sprememb t. i. male delavske ustave izkazale za resnične, sindikati medtem ne izključujejo niti odhoda na ulice.

Sindikati poudarjajo, da pri predlaganih spremembah ni šlo za dodatne obremenitve delodajalcev, temveč izboljšanje položaja šibkejše strani, tj. delavcev in sindikalnih zaupnikov. Ob tem vladi očitajo tudi, da iz predloga zakona jemlje vsebine, h katerim se je zavezala s koalicijsko pogodbo.

jes/las/mrn/jes
© STA, 2023