Koalicija poudarja kompetence Prevolnik Ruplove, a opozarja na nujnost učinkovitega dela

Ljubljana, 13. oktobra - Poslanci Svobode, SD in Levice so na izredni seji državnega zbora, kjer odločajo o kandidaturi Valentine Prevolnik Rupel za ministrico za zdravje, med drugim izpostavili kandidatkine kompetence, ob tem pa opozorili, da bo morala nemudoma nadaljevati začeto delo in biti pri tem učinkovita.

Ljubljana, DZ.
izredna seja DZ, na kateri so odločali o predlogu, da nova ministrica za zdravje postane Valentina Prevolnik Rupel ter o predlogu za razrešitev ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irene Šinko.
Vodja poslanske skupine Levica Matej Tašner Vatovec in ministrica za kulturo Asta Vrečko.
Foto: Katja Kodba/STA

Prioritete, ki jih je kandidatka izpostavila na torkovi predstavitvi pred odborom DZ za zdravstvo, so po oceni poslanke SD Bojane Muršič skladne s cilji koalicijskih zavez.

V Levici po besedah vodje poslanske skupine Mateja Tašnerja Vatovca od bodoče ministrice v prvi vrsti pričakujejo, da bo branik javnih zdravstvenih zavodov.

Poslanec Svobode Dean Premik je poudaril, da vlado in ministrstvo za zdravje čaka še obilo dela na poti do javnega zdravstva, ki bo pacientom dajal občutek varnosti, ko se soočajo s poslabšanjem zdravstvenega stanja.

da/apo
© STA, 2023