V preiskavo o brskanju po računih vpletenih 224 transakcijskih računov

Ljubljana, 13. oktobra - Potem ko so mediji poročali, da je Nacionalni preiskovalni urad kazensko ovadil nekdanjega direktorja urada za preprečevanje pranja denarja Damjana Žuglja in njegove najtesnejše sodelavce, so na NPU potrdili kazenski pregon več uradnih oseb iz enega od državnih organov.

Ljubljana, GPU.
Izjava za medije direktorja uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi (GPU) Damjana Petriča glede kazenske ovadbe zoper več uradnih oseb iz enega od državnih organov zaradi zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.
Foto: STA

Direktor uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Damjan Petrič je v današnji izjavi dejal, da je šlo za nezakonit vpogled v 224 transakcijskih računov 62 fizičnih oseb in 32 pravnih oseb.

Ob tem je potrdil, da so osumljene uradne osebe delovale na podlagi prejete anonimne prijave, ki pa ni bila vložena zoper vse oškodovane osebe.

Vse oškodovane osebe so po Petričevih navedbah že obvestili o podani kazenski ovadbi na specializiro državno tožilstvo, te osebe pa imajo tudi možnost, da uveljavljajo svoje zahteve v civilnem postopku.

kad/mrn/mrn
© STA, 2023