Vreme: Ponoči na Primorskem zmerna pooblačitev, drugod jasno

Ljubljana, 11. oktobra - Ponoči se bo na Primorskem zmerno pooblačilo, drugod bo pretežno jasno, po nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, ob morju do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo na Primorskem zmerno oblačno, drugod bo precej jasno, dopoldne se bo ponekod po nižinah zadrževala megla. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo na severu delno jasno, drugod bo dopoldne po nižinah precej nizke oblačnosti, popoldne pa se bo delno zjasnilo. V soboto lahko na zahodu že pade kakšna kaplja dežja, drugod bo razmeroma sončno.

Vremenska slika: Nad severno Evropo je globoko ciklonsko območje, nad južno Evropo in nad Sredozemljem pa vztraja območje visokega zračnega tlaka. Od zahoda v višinah k nam priteka topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo ponekod v krajih zahodno od nas zmerno pooblačilo, drugod bo precej jasno. V četrtek bo v sosednjih pokrajinah Italije in nad severnim Jadranom zmerno oblačno, drugod bo še večinoma sončno.

vv/vv
© STA, 2023