Občine doslej za povračilo intervencijskih stroškov vložile zahtevke v višini 73 milijonov evrov

Ljubljana, 11. oktobra - Uprava za zašito in reševanje je za povračilo intervencijskih stroškov ob avgustovskih poplavah prejela zahtevke 135 občin, te pa so za zdaj z dokazili upravičile poplačilo v višini 73 milijonov evrov, kar je za zdaj manj od napovedanih 95 milijonov evrov, je povedal generalni direktor uprave za zaščito in reševanje Leon Behin.

Slovenj Gradec.
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je obiskala Koroško, kjer se je srečala s prebivalkami in prebivalci, predstavniki lokalnih skupnosti, Civilne zaščite in gasilci ter si ogledala posledice hudih poplav, ki so močno prizadele regijo.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Med prvimi so prejeli vlogo občine Prevalje, ki je po pregledu v torek že prejela 5,5 milijona evrov. V četrtek bo okoli pet milijonov evrov prejela še občina Črna na Koroškem, do konca tedna ga bosta še občini Podvelka in Ribnica na Pohorju. Predvidevajo, da bodo v tem in naslednjem tednu nakazali okoli 40 milijonov evrov.

Z občinami so se sicer dogovorili, da najprej speljejo postopke za zahtevke, kjer so priložene vse potrebne listine, ostale, kjer se pojavljajo določena vprašanja, pa bodo reševali na koncu.

gm/tz
© STA, 2023