Vreme: Danes bo pretežno jasno

Ljubljana, 11. oktobra - Danes bo pretežno jasno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek se bo na Primorskem zmerno pooblačilo, drugod bo precej jasno z nekaj jutranje megle. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 7 do 14, ob morju 16, najvišje dnevne od 22 do 26 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo na severu deloma jasno, drugod bo po nižinah marsikje precej nizke oblačnosti. V soboto lahko na zahodu že pade kakšna kaplja dežja, drugod bo razmeroma sončno.

Vremenska slika: Nad severno Evropo je globoko ciklonsko območje, nad južno Evropo in nad Sredozemljem pa vztraja območje visokega zračnega tlaka. Od zahoda v višinah k nam priteka topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno z jutranjo meglo po nižinah. V četrtek se bo v sosednjih pokrajinah Italije in nad severnim Jadranom zmerno pooblačilo, drugod bo še večinoma sončno.

Biovreme: Danes in v četrtek bo vpliv vremena na počutje ugoden.

laz/laz
© STA, 2023