Izraelska vojska: Napadalci so še v državi

Tel Aviv/Gaza, 8. oktobra - Izraelska vojska je zvečer sporočila, da so napadalci Hamasa še vedno v državi. V zadnjih urah so se nadaljevali spopadi na obmejnem območju z Gazo. V več mestih so morali ljudje znova bežati na varno pred raketnimi napadi iz Gaze.

Izrael.
Izraelska vojska na mejnem območju v bližini Gaze.
Palestinska oborožena skupina Hamas je 7. oktobra zjutraj z raketami napadla več izraelskih mest, večje število njenih borcev pa je tudi vdrlo na ozemlje Izraela. Izrael je nato začel s povračilnimi napadi na območju Gaze.
Foto: dpa/STA

"V Izraelu so še vedno sovražne sile," je dejal vojaški tiskovni predstavnik Daniel Hagari približno 36 ur po začetku napada z območja Gaze. Vojska je prebivalcem dveh mest na obmejnem območju sporočila, naj "zaradi varnostnih razmer" zvečer ne zapuščajo svojih domov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po zadnjih podatkih, ki so jih zvečer objavili izraelski mediji, je bilo v spopadih doslej na izraelski strani ubitih najmanj 700 ljudi, več kot 2000 pa ranjenih. Gre za največ izraelskih smrtnih žrtev v enem dnevu po vojni za neodvisnost leta 1948. Na palestinski strani je bilo ubitih okoli 370 ljudi.

bst/np/bst
© STA, 2023