Kanin še vedno z začasno prepovedjo obratovanja, usoda prenove še ni znana

Bovec, 6. oktobra - Začasna prepoved obratovanja kaninske krožne kabinske žičnice, ki jo je prejšnji petek izdal inšpektor, še velja. Od ponedeljka do srede bo Zavod za gradbeništvo izvedel tehnični pregled, v četrtek pa naj bi bila sprejeta odločitev, je bilo slišati na današnji novinarski konferenci v organizaciji bovške občine.

Bovec.
Novinarska konferenca na kateri so pojasnili dogajanje v zvezi z izdano začasno prepovedjo obratovanja krožnokabinske žičnice Kanin in zavrnitvijo Zavoda za gradbeništvo Slovenije kot pooblaščene nacionalne institucije za pregledovanje žičniških naprav za pregled žičnice Kanin.
Foto: STA

V desetih dneh naj bi medtem padla odločitev, ali bodo Kanin obnavljali na podlagi posebnega zakona ali na podlagi obstoječe zakonodaje.

Kot je povedal poslanec Danijel Krivec, ki so ga na občini imenovali na čelo posebne komisije za Kanin, je država dala že veliko obljub, zadeve pa so zdaj prišle do vrelišča, ko se nekaj preprosto mora zgoditi.

Če država ne bo prepoznala pomena edinega visokogorskega in čezmejno povezanega smučišča v državi, bodo v Bovcu razmislili tudi o tem, da se povežejo s sosednjo Italijo.

jes/pv/bg
© STA, 2023