Vreme: Ponoči jasno

Ljubljana, 2. oktobra - Ponoči bo jasno. Po nekaterih nižinah bo nastajala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, ob morju okoli 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo pretežno jasno, zmerno se bo pooblačilo v Posočju ter v hribih severne Primorske. Sprva bo po nekaterih nižinah še megla. Čez dan bo marsikje zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija.

Obeti: Do srede zjutraj se bo pooblačilo, predvsem v severni polovici Slovenije bo občasno deževalo, možna bo tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo oblačnosti manj. Tam bo zapihala šibka burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa vzhodni veter. Do večera bo dež povsod ponehal. V notranjosti Slovenije bo nekoliko hladneje. V četrtek bo sončno z meglenim jutrom po nižinah.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi zahodnimi vetrovi doteka k nam topel in v višinah suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer in ponoči bo po večini jasno. V torek bo precej sončno z jutranjo meglo, na območju Karnijskih in Julijskih Alp se bo zmerno pooblačilo.

vv/vv
© STA, 2023