Barenboimovo taktirko v berlinski Državni operi bo prevzel Thieleman

Berlin, 30. septembra - Nemški maestro Christian Thieleman bo nasledil svetovno znanega dirigenta in pianista Daniela Barenboima kot generalni glasbeni vodja v berlinski Državni operi. Barenboim je mesto zapustil iz zdravstvenih razlogov. Thieleman bo vodenje opernega orkestra prevzel septembra prihodnje leto.

Nemčija, Berlin.
Nemški maestro Christian Thieleman bo nasledil svetovno znanega dirigenta in pianista Daniela Barenboima kot generalni glasbeni vodja v berlinski Državni operi, so sporočili iz ustanove. Barenboim je mesto zapustil iz zdravstvenih razlogov. Thieleman bo vodenje opernega orkestra prevzel septembra prihodnje leto.
Foto: Wikipedia

Januarja letos je namreč 80-letni Barenboim sporočil, da se po treh desetletjih poslavlja z mesta vodenja te priznane institucije, ki velja za eno najpomembnejših prizorišč klasične glasbe v Evropi. Za to se je odločil po tem, ko so mu diagnosticirali resno nevrološko bolezen.

Najvišji berlinski uradnik za kulturo Joe Chialo je pojasnil, da so Thielemanna izbrali na željo orkestra, označil pa ga je za popolnega Barenboimovega naslednika.

kb/mlj
© STA, 2023