V italijanskem senatu slovo od nekdanjega predsednika Napolitana

Rim, 24. septembra - Krsto nekdanjega italijanskega predsednika Giorgia Napolitana, ki je umrl v petek, so danes pripeljali v senat, kjer se Italijani od politika lahko poslovijo do jutri popoldne.

Italija, Rim.
Krsto nekdanjega italijanskega predsednika Giorgia Napolitana, ki je umrl v petek, so danes pripeljali v kapelo počitka v senatu v Rimu, kjer se bodo Italijani lahko od nekdanjega predsednika poslovili do ponedeljka popoldne.
Foto: ANSA/STA

V kapeli počitka v senatu so krsto s posmrtnimi ostanki nekdanjega predsednika pričakali italijanski predsednik Sergio Mattarella, predsednica vlade Giorgia Meloni, predsednik senata Ignazio La Russa, nekdanji premier Mario Draghi in Napolitanova družina.

Pričakovati je, da se bo od Napolitana, ki je Italijo vodil dlje od vseh drugih predsednikov države, v senatu poslovilo na tisoče ljudi.

Italijanska vlada se je odločila, da bo za nekdanjega predsednika v torek razglasila dan žalovanja in priredila državniški pogreb. Na njem je pričakovati udeležbo politikov iz številnih držav Evropske unije. Vse do pogreba bodo zastave pred parlamentom spuščene na pol droga.

tib/mc/tib
© STA, 2023