Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 20. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LILLE - Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo danes ob 16.30 začeli igranje v skupinskem delu konferenčne lige. Slovenski prvak bo za začetek nastopov v skupini A gostoval pri prvem favoritu Lillu v Franciji. Ob Slovencih in Francozih sta v skupini še slovaški Slovan Bratislava in Klaksvik s Ferskih otokov.

LJUBLJANA - V soboto bo Slovenija obeležila dan športa kot državni praznik, to bo tudi začetek evropskega tedna športa, ki bo potekal do 30. septembra. Olimpijski komite Slovenije bo v soboto in nedeljo pripravil Olimpijski festival v središču Ljubljane, številni dogodki pod geslom Praznujmo aktivno pa bodo potekali po vsej Sloveniji.

LONDON - V Londonu se je v torek z ekipnimi tekmami začelo slalomsko svetovno prvenstvo v kajaku na divjih vodah. Kanuistke so Sloveniji priborile prvo kolajno na prvenstvu. Pot do nove se bo začela danes, ko bodo imeli kvalifikacije kanuisti in kanuistke, ki se bodo borili tudi za državno kvoto za OI. Benjamin Savšek in Luka Božič sta številki 1 in 2 svetovnega kanuja, zato sta zagotovo v širšem krogu favoritov.

CELJE - Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo drevi igrali prvo domačo tekmo v evropski ligi prvakov. Pred tednom dni so na Danskem po hudem boju izgubili proti Gudmeju, v dvorani Zlatorog pa bodo ob 18.45 gostili portugalski Porto.

MADRID - Večina španskih reprezentantk, ki stavkajo po aferi Rubiales, se je po dogovoru s špansko nogometno zvezo RFEF in z vlado strinjala, da se bo znova pridružila reprezentanci. Španke, nedavne svetovne prvakinje, v ligi narodov čakata dvoboja proti Švedski in Švici.

AMSTERDAM - Danes se bo v nizozemski pokrajini Drenthe začelo evropsko prvenstvo v kolesarstvu. Prvi dan bodo v Emmnu na sporedu vožnje na čas v šestih starostnih kategorijah, v katerih bo nastopilo tudi osem Slovencev. V zelo močni konkurenci članov Slovencev ne bo, preizkušnja pa se bo začela ob 16.15. Pri članicah bo v vožnji na čas tekmovala Eugenia Bujak, preizkušnja se bo začela ob 14.30.

zza/jz/lr/alz/ic/zzb/ad/zza
© STA, 2023