Vreme: Ponoči deloma jasno

Ljubljana, 19. septembra - Ponoči bo deloma jasno, proti jutru bo po nižinah nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju do 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo po večini sončno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne in zvečer bo na zahodu že možna kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na četrtek se bodo padavine v zahodni Sloveniji okrepile in prehodno zajele tudi osrednjo in jugovzhodno Slovenijo. V četrtek in petek bo v zahodni in osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, predvsem na zahodu bodo občasne krajevne padavine. V vzhodnih krajih bo dokaj sončno vreme. Oba dneva bo pihal jugozahodnik, ob morju pa jugo.

Vremenska slika: Nad severno Evropo, Britanskim otočjem in severnim Atlantikom je obsežno območje nizkega zračnega tlaka, ki sega tudi nad srednjo Evropo, severni Balkan in Jadran. Hladna fronta se pomika čez srednjo Evropo in vzhodne Alpe. Za njo bo k nam prehodno pritekal malo hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo deloma jasno, predvsem v Alpah bo še nastalo nekaj ploh. Po nekaterih nižinah bo proti jutru nastala megla ali nizka oblačnost. V sredo bo po večini sončno. V krajih zahodno od nas bodo popoldne in zvečer že nastale posamezne plohe.

vv/vv
© STA, 2023