Nadaljujejo se obsodbe nasilja ob Paradi ponosa v Mariboru

Maribor, 18. septembra - Nadaljujejo se obsodbe izrazov nestrpnosti in nasilja ob sobotni Paradi ponosa v Mariboru. Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je ob tem izpostavil, da moramo imeti kot država ničelno toleranco do nasilja. Čeprav mislimo, da smo dovolj vključujoča družba, temu še ni tako, je dejal.

Ljubljana, DZ.
Začetek redne seje DZ s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrski ekipi, seznanili so se tudi z odstopoma Dejana Zavca in Martina Marzidovška s funkcije poslancev.
Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Maribor.
Parada ponosa v Mariboru.
Foto: Andreja Seršen/STA
Arhiv STA

Mariborski župan Saša Arsenovič pa je poudaril, da ima vsak posameznik pravico do svobodnega izražanja svoje identitete. Kot je Arsenovič zapisal v sporočilu za javnost, ima mariborska občina ničelno toleranco do kakršnekoli oblike nasilja.

Iz mariborske SD pa so sporočili, da so se nestrpneži znesli tudi nad njihovo pisarno in popackali okna in vrata. Oglasil se je tudi mestni svetnik Stranke mladih - Zeleni Evrope Igor Jurišič in spomnil, da je bil napadeni aktivist Renato Volker kandidat na listi njihove stranke na lanskih lokalnih volitvah.

lad/ase/mo/mo
© STA, 2023