Za direktorja Televizije Slovenija šest prijav, za direktorja radia pa štiri

Ljubljana, 13. septembra - Na razpis za direktorja Televizije Slovenija je prispelo šest prijav, za direktorja Radia Slovenija so prispele štiri, za mesto direktorja za digitalne vsebine RTV pa tri prijave, so pojasnili na RTV.

Ljubljana, pred RTVS.
Novinarska konferenca, na kateri so predstavniki zaposlenih in stavkajočih na RTV Slovenija predstavili stališča glede odločitve Ustavnega sodišča RS o odpravi zadržanja novele zakona o razveljavitvi zadržanja novele zakona o RTVS.
Foto: Bor Slana/STA

Razpisna komisija je prijave odpirala včeraj, po navedbah portala N1 pa naj bi ugotovila, da je popolna zgolj prijava Natalije Gorščak za mesto direktorice digitalnih vsebin. Težava naj bi pri ostalih nastala s potrdili o izobrazbi, saj naj komisija ne bi priznala kopij diplome, ki jih imajo zaposleni v personalni mapi.

Pojasnila RTV o tem STA še čaka.

Za zdaj je znano, da sta se na razpis za direktorja radia prijavila Mirko Štular in Darja Groznik, za direktorico televizije Ksenija Horvat, za direktorico digitalnih vsebin pa poleg Gorščakove še Kaja Jakopič. Po informacijah N1 naj bi za vsa mesta kandidiral tudi Andrej Grah Whatmough.

moz/mo/mo
© STA, 2023