V Podbrezjah dogodek za povečanje uporabe lokalnih živil v javnih zavodih

Kranj, 13. septembra - V Mestni občini Kranj želijo v prehrano javnih zavodov vključiti čim več ekoloških in lokalno pridelanih živil. Da bi ta proces pospešili in vzpostavili povezave med deležniki, so včeraj na kmetiji Matijovc v Podbrezjah organizirali dogodek, na katerem so se lokalni ponudniki predstavili zainteresiranim javnim zavodom.

Ljubljana.
Breskve, sadje, inflacija, hrana, živila.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kot so sporočili z Mestne občine Kranj, se je dogodka udeležilo več kot 20 pridelovalcev iz Gorenjske, Savinjske doline, Kobarida in drugod ter več kot 30 predstavnikov javnih zavodov. Med slednjimi so bili ravnatelji šol, kuharji in strokovnjaki, ki se v javnih zavodih ukvarjajo z ekologijo in trajnostnimi temami.

Na dogodku so spregovorili tudi o tem, kako poteka skupno naročanje živil javnih zavodov in kakšne prednosti prinaša.

tzu/bdo
© STA, 2023