Apple predstavil iPhone 15 z vhodom USB-C

San Francisco, 13. septembra - Ameriški tehnološki velikan Apple je na tradicionalni jesenski predstavitvi novosti v kalifornijskem Cupertinu predstavil nove različice pametnih telefonov iPhone, ki bodo na voljo od konca meseca. Med največjimi novostmi je vhod USB-C, ki bo nadomestil dosedanji Lightning vhod. S to spremembo se Apple prilagaja novi evropski zakonodaji.

ZDA, San Francisco.
Ameriški tehnološki velikan Apple je na tradicionalni jesenski predstavitvi novosti v kalifornijskem Cupertinu predstavil novo različice pametnih telefonov iPhone, ki bodo na voljo od konca meseca. Med največjimi novostmi je vhod USB-C, ki bo nadomestil dosedanji Lightning vhod. S to spremembo se Apple prilagaja novi evropski zakonodaji.
Foto: Apple

V Applu so sicer dolgo časa trdili, da je vmesnik Lightning, preko katerega se lahko polni njihove iPhone ter prenaša podatke, bolj varen od USB-C vmesnika. Kljub temu so slednjega uporabljali za polnjenje nekaterih svojih drugih izdelkov, kot so prenosniki Macbook Air. Vmesnik USB-C medtem na široko uporabljajo ostali proizvajalci pametnih telefonov.

Novi iPhoni bodo imeli poleg novih vhodov izboljšane kamere in čipe.

Apple je predstavil tudi nove različice pametne ure Apple Watch.

rbi/mrn/mrn
© STA, 2023