Urad informacijskega pooblaščenca preiskuje sodnega izvršitelja zaradi zasega zdravstvene dokumentacije pred stečajem estetske klinike

Ljubljana, 11. septembra - Urad informacijskega pooblaščenca je odprl inšpekcijski postopek zaradi dogajanja ob stečaju ljubljanske estetske klinike Med-Art, ker naj bi ob izvršbi izginile zdravstvene kartoteke pacientov, piše portal Necenzurirano. Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je za STA pojasnila, da so postopek sprožili zoper sodnega izvršitelja Franka Slavca.

Ljubljana.
Urad informacijskega pooblaščenca RS.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Medicinski center Med-Art je šel zaradi neporavnanih dolgov letos poleti v stečaj. Tik pred tem pa naj bi Slavec zasegel zdravstvene kartoteke pacientov.

Prelesnik je za Necenzurirano dejala, da do zasega zdravstvene dokumentacije sploh ne bi smelo priti, saj je tovrstna dokumentacija izvzeta iz izvršilnih postopkov. Dodatno pa je za STA pojasnila, da je treba preveriti, kje se datoteke nahajajo, ali so ustrezno zavarovane in ali sploh obstaja pravna podlaga, da jih ima sodni izvršitelj.

npe/lte
© STA, 2023