Silovit potres v Maroku terjal najmanj 632 življenj

Marakeš, 9. septembra - V silovitem potresu, ki je pozno sinoči stresel Maroko, je glede na zadnje vladne podatke umrlo najmanj 632 ljudi. Središče potresa z močjo 6,8 je bilo približno 71 kilometrov jugozahodno od Marakeša. Številni posnetki na družbenih omrežjih prikazujejo uničene stavbe.

Maroko, Marakeš.
V silovitem potresu, ki je v petek pozno zvečer stresel Maroko, je glede na vladne podatke umrlo najmanj 296 ljudi. Središče potresa z močjo 6,8 je bilo približno 71 kilometrov jugozahodno od Marakeša.
Foto: EMSC

Notranje ministrstvo je sporočilo, da je na prizadeto območje poslalo vse razpoložljive vire. Bolnišnice v Marakešu pa poročajo o prihodu številnih poškodovanih ljudi in pristojni pozivajo k darovanju krvi.

Glede na nekatera poročila naj bi bile poškodovane tudi stavbe pod zaščito Unesca v Marakešu, ki je priljubljeno med turisti. Poročajo tudi o izpadih električne energije in internetnih povezav.

Po poročanju maroških medijev gre za najmočnejši potres v državi doslej. Čutili so ga tudi v sosednji Alžiriji, kjer pa po navedbah civilne zaščite ni bilo škode ali žrtev.

spo/sg/spo
© STA, 2023