Vreme: Jasno in vetrovno

Ljubljana, 7. septembra - Popoldne bo večinoma jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, marsikje drugod po Sloveniji pa severovzhodni veter. Temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, v krajih z burjo na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

V petek bo precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod v notranjosti pa čez dan šibak veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo se bo nadaljevalo precej jasno vreme, predvsem v notranjosti Primorske bo še pihala šibka burja. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Še za kakšno stopinjo topleje bo.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Ciklon se iznad Jonskega morja pomika nad južno Sredozemlje. Nad naše kraje z vzhodnimi vetrovi priteka topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči in jutri bo pretežno jasno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja, v petek popoldne bo pihala le še v Kvarnerju.

laz/laz
© STA, 2023