Zagovornik načela enakosti s predstavniki nevladnih organizacij o pripravi nacionalnega strateškega načrta za enakost oseb LGBTIQ

Ljubljana, 31. avgusta - Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik se je srečal s predstavniki nevladnih organizacij, ki se zavzemajo za enakopravno obravnavo oseb LGBTIQ. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so ga predstavniki društev Legebitra in Ljubljana Pride, Zavoda TansAkcija in Amnesty International Slovenije opozorili na občutno povečano stopnjo negativne nastrojenosti do oseb LGBTIQ in kot primer navedli primere nadlegovanja in nasilja.

Ljubljana, Kongresni trg.
Parada ponosa 2022 po ulicah Ljubljane in predstavitev organizacij LGBTIQ+.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Na sestanku so sicer pretežno govorili o sodelovanju nevladnih organizacij pri pripravi nacionalnega strateškega načrta za enakost oseb LGBTIQ, ki ga v Sloveniji še ni. Lobnik je povedal, da je Zagovornik vladi večkrat priporočil, naj čim prej pripravi strateški načrt glede zagotavljanja enake obravnave skupnosti LGBTIQ ter strateške načrte za doseganje enakosti med spoloma, preprečevanje rasizma in proti antisemitizmu.

spc/lem/spc
© STA, 2023