Na Savi pri Sneberjah rekordna kolonija peščenih lastovk, mnoga legla uničile poplave

Ljubljana, 29. avgusta - Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je s finančno podporo Mestne občine Ljubljana letos na Savi pri Sneberjah z urejanjem peščenih brežin vzpostavilo rekordno kolonijo breguljk oz. peščenih lastovk v državi. Potem ko so jih lani poleti našteli 15 parov, so jih letos 1300. So pa avgustovske poplave uničile mnoga legla.

Ljubljana.
Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je s finančno podporo Mestne občine Ljubljana letos na Savi pri Sneberjah z urejanjem peščenih brežin vzpostavilo rekordno kolonijo breguljk oz. peščenih lastovk v državi. Potem ko so jih lani poleti našteli 15 parov, so jih letos 1300. So pa avgustovske poplave uničile mnoga legla.
Breguljka oz. peščena lastovka.
Foto: DOPPS

Ljubljana.
Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je s finančno podporo Mestne občine Ljubljana letos na Savi pri Sneberjah z urejanjem peščenih brežin vzpostavilo rekordno kolonijo breguljk oz. breguljk v državi. Potem ko so jih lani poleti našteli 15 parov, so jih letos 1300. So pa avgustovske poplave uničile mnoga legla.
Foto: DOPPS

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.492 znakov (brez presledkov) oziroma 273 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mrn/jes
© STA, 2023