Vreme: Nevihtno s krajevnimi neurji

Ljubljana, 28. avgusta - Zvečer in v prvem delu noči bodo nevihte dosegle tudi vzhodno Slovenijo. Možna bodo krajevna neurja. V drugem delu noči bodo padavine prehodno oslabele. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo še deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija.

Opozorilo: Popoldne in zvečer bodo ob nevihtah še krajevna neurja, ponekod tudi dolgotrajni nalivi. Deževno vreme s krajevnimi nevihtami bo tudi v torek.

Obeti: V sredo bo oblačno z občasnim dežjem in še nekoliko hladneje. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. V četrtek čez dan se bo delno zjasnilo.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je ciklon z vremensko fronto, ki se le počasi pomika proti vzhodu. Z močnimi južnimi vetrovi doteka k nam precej vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bodo padavine z nevihtami razširile tudi nad kraje vzhodno od nas.V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte.

laz/laz
© STA, 2023