Vreme: Jasno

Ljubljana, 26. avgusta - Danes bo jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34, v jugovzhodnih krajih do 37 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo pretežno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Proti večeru v severozahodni Sloveniji ni izključena kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 30 do 35, v alpskih dolinah okoli 26 stopinj Celzija.

Opozorilo: V večjem delu Slovenije bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V ponedeljek bodo ob prehodu hladne fronte možna krajevna neurja.

Obeti: V ponedeljek bo pretežno oblačno. Padavine, sprva tudi nevihte, bodo od zahoda zajele vso Slovenijo. Vročina bo popustila. V torek bo spremenljivo oblačno z občasnim dežjem.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad južno Evropo še vztraja. Hladna fronta, povezana s ciklonom nad Skandinavijo, se počasi pomika proti Alpam.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in v nedeljo bo večinoma jasno, v Alpskem svetu bodo v poznih popoldanskih urah plohe ali nevihte.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje ljudi večinoma ugoden, v nedeljo in ponedeljek pa zmerno obremenilen. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazal kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejša utrujenost. Toplotna obremenitev bo povečana po večini države.

jkl/jkl
© STA, 2023