Na Mauiju vse več požarov pod nadzorom

Honolulu, 14. avgusta - Razmere na havajskem otoku Maui se postopoma umirjajo. Oblasti so včeraj sporočile, da so večji deli požara pod nadzorom. Ena najhujših naravnih nesreč v ZDA je terjala najmanj 93 življenj, še vedno pa pogrešajo več kot 1000 ljudi. Za mrtvimi in pogrešanimi so včeraj potekale maše v cerkvah.

Havaji, otok Maui.
Razmere na havajskem otoku Maui se postopoma umirjajo. Oblasti so v nedeljo sporočile, da so večji deli požara pod nadzorom. Ena najhujših naravnih nesreč v ZDA je terjala najmanj 93 življenj, še vedno pa pogrešajo več kot 1000 ljudi.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Požari, ki so prejšnji teden nenadoma zajeli Maui in jih je širil veter orkana Dora, so najbolj prizadeli mesto s 13.000 prebivalci Lahaina, od katerega je ostalo večinoma le pogorišče. Oblasti so sporočile, da je požar okoli tega mesta v 85 odstotkih pod nadzorom. Požar v okolici mesta Kula pa je v celoti pod nadzorom.

Šef policije Mauia John Pelletier je dejal, da so do včeraj prečesali šele tri odstotke požganega območja in iskanje morebitnih preživelih in umrlih se nadaljuje.

set/rp/set
© STA, 2023