Ajanović Hovnik obiskala upravne enote v Laškem, Celju in Mozirju

Laško/Celje/Mozirje, 11. avgusta - Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik in državni sekretar Jure Trbič sta danes obiskala Upravne enote Laško, Celje in Mozirje. Po nedavnih poplavah sta se seznanila z delovanjem omenjenih upravnih enot, ki v ujmah niso utrpele večje škode in delujejo nemoteno, so sporočili z ministrstva.

Ljubljana.
Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Upravne enote bodo sicer odprte tudi v ponedeljek, na dan solidarnosti, načelnica Upravne enote Mozirje Milena Cigale pa je ob današnjem obisku ministrice za javno upravo izpostavila, da se je v zadnjih dneh povečalo število vlog za izgubljene in poškodovane osebne dokumente. Pošta Slovenije bo zagotovila dostavo že izdelanih dokumentov, ti bodo dostavljeni v sredo, so ob tem v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za javno upravo.

Ajanović Hovnik je sicer po navedbah ministrstva dane poleg že sprejetih ukrepov za ublažitev posledic poplav napovedala še dodatne interventne spremembe zakonodaje za učinkovito pomoč ljudem in gospodarstvu.

V pogovoru z načelniki obiskanih upravnih enot pa je ministrica pojasnila prizadevanja za poenostavitev upravnega postopka in poenoteno vodenje upravnih postopkov, ki jih bo jeseni predstavil strokovni svet za trajnostni razvoj javne uprave.

Načelniki pa so vodstvu ministrstva predstavili delovanje svojih upravnih enot, pri čemer so izpostavili širino znanj zaposlenih, so še navedli na ministrstvu.

lad/lem
© STA, 2023