V Slovenijo še naprej prihaja pomoč iz tujine

Ljubljana, 9. avgusta - V Slovenijo, ki so jo prizadele katastrofalne poplave, še naprej prihaja pomoč iz tujine. Včeraj je med drugim pomoč prispela iz Španije in Nemčije, danes pa tudi iz Francije in ZDA.

Slovenija.
Reševalnim enotam na prizadetih območjih zaradi poplav se je pridružila ekipa iz Francije s 14 člani, dvema 15-tonskima kopačema in tehnično podporo. Francija je pomoč ponudila prek Mehanizma Unije na področju civilne zaščite.
Foto: Facebook stran Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

Slovenija.
Na pomoč po uničujočih poplavah Poljska v Slovenijo pošilja 10 strojev.
Foto: premier slovaške Ludovit Odor na nekdanjem twitterju

Brnik, Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana.
Prvi nemški transportni helikopter za težke tovore je pristal na Brniku. S svojim delovanjem bo skupaj s slovenskimi in drugimi tujimi posadkami helikopterjev zagotavljal pomoč pri odpravljanju posledic.
Foto: Slovenska vojska/STA

Brnik, Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana.
Na Brnik prispel še španski helikopter Chinook, ki bo, s slovenskimi in drugimi tujimi posadkami helikopterjev, pomagal pri odpravi posledic.
Foto: Slovenska vojska/STA

Reševalnim enotam na prizadetih območjih zaradi poplav se je pridružila ekipa iz Francije s 14 člani, dvema 15-tonskima kopačema in tehnično podporo, je na Facebooku sporočila Uprava za zaščito in reševanje.

Na Brnik sta prispela španski helikopter Chinook ter prvi nemški transportni helikopter za težke tovore, je včeraj na omrežju X, nekdanjem Twitterju, zapisala Slovenska vojska.

Na poti je tudi pomoč iz Slovaške, ki pošilja štiri gosenične bagre s šest upravljavci.

Na terenu pa so tudi ekipe iz Evropskega poveljstva ZDA in ameriške agencije za mednarodno pomoč, je na omrežju X zapisalo ameriško veleposlaništvo v Sloveniji.

vb/rpe/set/vb
© STA, 2023