Uefa in NZS za pomoč žrtvam poplav namenili 320.000 evrov

Brdo pri Kranju, 8. avgusta - Nogometna zveza Slovenije (NZS) je v sodelovanju s stalno podporo Evropske nogometne zveze Uefe v izjavi za javnost sporočila, da je Uefa odobrila sredstva v višini 300.000 evrov za pomoč Sloveniji po tragičnih poplavah. NZS bo k temu dodatno namenila še 20.000 evrov.

Ljubljana.
Denar, bankovci, evri.
Foto: Kaja Šoštarec/STA
Arhiv STA

"Gesta solidarnosti nogometne skupnosti ima namen zagotoviti nujno pomoč in olajšanje tistim, ki jih je prizadela nedavna tragična naravna nesreča. Dodeljena sredstva bomo zaupali dvema uglednima organizacijama, Karitasu in Rdečemu križu, ki sta znani po svojem strokovnem in transparentnem delu na področju humanitarnih prizadevanj, kar zagotavlja, da bo pomoč prispela k tistim, ki jo nujno potrebujejo," so zapisali pri NZS.

Krovna slovenska nogometna zveza je obenem dodala, da nogometna družina združena stoji v svoji zavezi, da pomaga skupnostim pri obnovi in okrevanju po obsežnih poplav.

"Skupaj z Uefo trdno verjamemo, da bomo z delom z roko v roki z dobrodelnima organizacijama lahko pripomogli k čimprejšnji obnovi in ponudili žarek upanja prizadetim državljanom."

Skupaj z Uefo so izrazili globoko sočutje vsem, ki so minuli konec tedna utrpeli izgube, slovenska zveza pa je izrazila še hvaležnost krovni evropski zvezi ter njenemu predsedniku Aleksandru Čeferinu za neprecenljivo podporo pri tej pobudi.

alz/zza
© STA, 2023