Prek aplikacije Poplave 2023 pomoč prizadetim v ujmah ponudilo že več kot 10.000 ljudi

Ljubljana, 8. avgusta - Prek včeraj popoldne vzpostavljene aplikacije Poplave 2023 je od sobote popoldne pripravljenost pomagati izrazilo že več kot 10.000 ljudi, številka pa raste iz minute v minuto.

Ljubljana.
Prek v soboto vzpostavljene aplikacije Poplave 2023 je od sobote popoldne pripravljenost pomagati izrazilo že več kot 10.000 ljudi, številka pa raste iz minute v minuto.
Foto: spletna stran poplave2023.urszr.si

Na seznamu storitev, po katerih povprašujejo, so še slikopleskarska dela, parketarstvo oziroma polaganje talnih oblog, zidarstvo, postavljanje montažnih sten, krovstvo, tesarstvo, fasaderstvo, mizarstvo, kovinarstvo, pa tudi ključavničarstvo in varovanje premoženja.

Pri gradbenih in mehanskih delih potrebujejo tako delavce kot vodje operative, tehnike in inženirje. Potrebujejo tudi strokovno pomoč geologov, strokovnjakov za oceno varnosti mostov.

Na prizadetih območjih potrebujejo material za gradnjo, gorivo, kmetijsko in gozdarsko opremo, stroje in orodja, zaščitno delovno opremo in material za pomoč kmetom. Ponudnik pomoči lahko material odda ali posodi.

*ob 9.22 popravljen dan vzpostavitve aplikacije v 1. odstavku

sag/moz/sag
© STA, 2023