Slovenske železnice hitijo s sanacijo poškodovanih prog

Ljubljana, 7. avgusta - Nekateri odseki železniških prog so zaradi neurja, ki je minuli konec tedna močno prizadelo večji del države, še vedno zaprti. Delavci Slovenskih železnic (SŽ) sanirajo škodo. Kjer je možno, so uredili nadomestni avtobusni prevoz, ki pa ga ni tam, kjer niso prevozne niti ceste, so danes sporočili iz SŽ.

Kočevje.
Železniški tir.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V družbi za danes zvečer načrtujejo odprtje levega tira železniške proge na odseku Litija-Sava, ki je poškodovan v dolžini stotih metrov. Sanacija desnega tira, ki je poškodovan v dolžini dveh kilometrov, bo trajala dlje časa. Na relaciji Trbovlje-Litija poteka nadomestni avtobusni prevoz.

V torek popoldne v družbi načrtujejo odprtje proge Celje-Velenje. Ta je trenutno zaprta, saj sanacijska dela še potekajo. Organiziran je nadomestni avtobusni prevoz.

V torek zvečer pa naj bi odprli tudi progo Sežana-Jesenice. Trenutno poteka sanacija na relaciji Sežana-Most na Soči, avtobusni prevoz je organiziran.

Koroška proga medtem ostaja zaprta. Zaposleni Slovenskih železnic se trenutno prebijajo od Ruš proti Prevaljam. Obvoza in nadomestnega prevoza ni, saj nekatere ceste niso neprevozne, so še navedli v družbi.

bdo/mlu
© STA, 2023