Svetovno prvenstvo v akrobatskem zabijanju v znamenju pomoči prizadetim v poplavah

Ljubljana, 7. avgusta - V prestolnici se bo začelo peto svetovno prvenstvo v akrobatskem zabijanju Odbito na Kongresnem trgu, v okviru katerega bodo poskušali postaviti nov Guinnessov rekord. Organizatorji so se po ujmi, ki je prizadela večji del države, odločili, da bodo nagradni sklad za tekmovanja v celoti namenili za pomoč prizadetim v poplavah.

Brdo pri Kranju.
Nastop skupine Dunking Devils.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Glede na veliko škodo, ki so jo v zadnjih dneh povzročile poplave, sta se organizatorja dogodka Ekipa Dunking Devils in agencija Extrem odločila, da letošnji nagradni sklad za tekmovanja v celoti preusmerita v donacijski sklad za potrebe pomoči najbolj prizadetim v ujmi. Odločitev so podprle vse sodelujoče ekipe, sta sporočila organizatorja in dodala, da bodo donacije lahko prispevali tudi obiskovalci dogodka.

Tekmovalni del dogodka bo sestavljen iz svetovnega prvenstva v akrobatskem zabijanju ter tekmovanja v skokih na olimpijskem trampolinu. Letos bodo tekmovalci poskušali postaviti nov Guinnessov rekord v najvišjem skoku z zabijanjem žoge v koš. Lani so najboljši akrobati na mega trampolinu leteli preko 13 metrov v zrak. Nastopile bodo vrhunske ekipe aktobatov iz Slovenije, Evrope in ZDA, in sicer USA Dunk, Face Team, Crazy Dunkers, Slovenska gimnastična zveza in Dunking Devils.

Akrobacije nad Ljubljanico so v preteklih letih navdušile tako domače kot tuje obiskovalce. Poleg tekmovanj si bodo obiskovalci lahko tudi letos ogledali plesne, cirkuške in akrobatske šove ter sodelovali v drugih aktivnostih za vso družino. Vstop na dogodek bo prost, sta še sporočila organizatorja.

tsk/bdo
© STA, 2023