Znova odprta cesta Celje-Zidani Most

Ljubljana, 6. avgusta - Cesto Celje-Zidani Most so popoldne znova odprli za promet. Občina Laško ob tem na spletni strani sporoča, da so strokovnjaki upravljavca mostov preverili varnost mostov po poplavah in ugotovili, da so vsi mostovi v občini varni za uporabo.

Ob odprtju ceste Celje-Zidani Most pa so na občini pojasnili, da se je poveljnik Civilne zaščite Laško odločil, da cesto odprejo, čeprav delo še ni bilo v celoti zaključeno. Gasilci in komunalni delavci, ki že tretji dan skrbijo za varnost prebivalcev in odstranjujejo ter sanirajo posledice poplave, so bili namreč zaradi čiščenja cest večkrat napadeni s strani nestrpnih voznikov.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na glavni cesti Celje-Laško prepoved za tovorna vozila nad 3,5 tone, cesta pa je prevozna samo za osebna vozila.

Zaradi poškodovanih vozišč sicer ostajajo zaprte še številne ceste. Med drugim je popolna zapora cest Maribor-Dravograd, Dravograd-Slovenj Gradec, Ravne-Dravograd, Ljubljana-Dol, Logatec-Žiri, Begunje-Bistrica pri Tržiču, Ljubno-Solčava, Majšperk-Stanečka vas, Ptuj-Zavrč (pri Borlu), Razkrižje- -Srednja Bistrica, Zameško-Kostanjevica ter cesta od Kamnika proti Kamniški Bistrici in proti Gornjem Gradu.

Zaprte so tudi številne druge lokalne ceste. Voznike na prometnoinformacijskem centru pozivajo, naj upoštevajo signalizacijo na vozišču ter navodila dežurnih služb in ne vozijo na poplavljena območja ali na zaprte ceste.

tz/bdo
© STA, 2023