Pri evakuacijah pomagajo tudi policisti

Ljubljana, 4. avgusta - Obilno deževje, ki je to noč zajelo Slovenijo in še traja ter v večjem delu države pušča za sabo razdejanje, cel čas spremlja tudi policija. Njihove aktivnosti so v prvi vrsti usmerjene v reševanje življenj ljudi. Med drugim so iz stavbe rešili dva otroka, na območju naselja Most v občini Žirovnica pa so pomagali pri evakuaciji 18 oseb.

Kot so zapisali na spletni strani, so policisti življenja reševali in še rešujejo predvsem na območju Kamnika, Medvod in Komende, pa tudi na širšem celjskem območju. Na najbolj izpostavljenih območjih pomoč nudijo trije policijski helikopterji. Iz Mengša, Celja, Nazarij in Raduhe rešujejo mamice z otroki in nosečnice ter jih predajajo nujni medicinski pomoči.

Policisti spremljajo številne nevšečnosti tudi na Severnem Primorskem, predvsem na Idrijskem, Cerkljanskem in Tolminskem, ter na širšem celjskem območju. Policisti so na izpostavljenih točkah, ker skrbijo za zapore cest, red, pomagajo pri obvozih, pomagajo tudi pri reševanju živine. Vseskozi preverjajo stanje na terenu, tudi iz zraka, in sodelujejo z drugimi službami za reševanje, so zapisali.

sag/moz
© STA, 2023