Kijev ponovno tarča napadov z droni

Kijev, 3. avgusta - Ukrajinska prestolnica Kijev je bila ponoči znova tarča ruskih zračnih napadov. Zračna obramba je po navedbah oblasti odkrila in sestrelila "skoraj 15 dronov" iranske izdelave šahed. Po prvih podatkih napad ni terjal žrtev ali uničenja v prestolnici.

Ukrajina, Izmail.
Na stavbi pomorskega terminala je vidna škoda, ki je nastala zaradi napada ruskega brezpilotnega letala na pristaniško infrastrukturo v Izmailu na Donavi v noči na sredo.
Foto: dpa/STA

Mestne oblasti so pred napadom prebivalce pozvale, naj ostanejo v zakloniščih. Izdali pa so že 820. opozorilo o zračnem napadu za Kijev od začetka invazije.

Opozorila so se sicer oglasila tudi včeraj, ko je zračna obramba nad Kijevom sestrelila več kot deset brezpilotnih letalnikov. Ostanki sestreljenih dronov naj bi zadeli več objektov v prestolnici, a pri tem niso terjali žrtev.

Ruske sile so včeraj napadle tudi pristaniško infrastrukturo v Izmailu, pristanišču na reki Donava tik ob Romuniji. Ukrajinske oblasti so potrdile, da je bilo uničenih skoraj 40.000 ton žita.

rpe/vr/rpe
© STA, 2023