Na goreči tovorni ladji ob nizozemski obali se razmere umirjajo

Haag, 1. avgusta - Skoraj teden dni po izbruhu požara na tovorni ladji z avtomobili ob nizozemski obali se razmere umirjajo. Tiskovna predstavnica pristojnih nizozemskih oblasti je danes povedala, da ni več vidnih znakov požara, vendar je prezgodaj, da bi lahko potrdili, da je ogenj ugasnil. Opozorila je, da se lahko znova razplamti.

Nizozemska, Lauwersoog.
Plovilo obalne straže stoji pred vhodom v pristanišče. Skoraj teden dni po požaru, ki je izbruhnil na ladji za prevoz avtomobilov Fremantle Highway pred nizozemsko obalo, so se razmere precej umirile.
Foto: dpa/STA

Potem ko so včeraj gorečo ladjo z okoli 3800 avtomobili na krovu prepeljali do začasnega sidrišča, so reševalci opravili prvi podrobni pregled. Ta je po njenih besedah pokazal, da je ladja Fremantle Highway stabilna in pod vodno gladino nedotaknjena.

Strokovnjaki pa so še vedno zaskrbljeni, da bi jeklene stene pod vplivom izredno visokih temperatur lahko počile, zaradi česar bi lahko iztekla nafta. To bi povzročilo onesnaženje ekološko občutljivega Waddenovega morja.

vr/lkr/vr
© STA, 2023