UKC Ljubljana: Srčni kirurg Vodiškar izrazil pripravljenost sodelovati pri zdravljenju otrok s prirojenimi srčnimi napakami

Ljubljana, 9. junija - Srčni kirurg Janez Vodiškar je bil danes na obisku v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer se je seznanil s stanjem na programu zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami. Na področju otroške srčne kirurgije pa predlaga in bo preučil možnosti sodelovanja s kliniko v Stuttgartu, kjer trenutno deluje, so sporočili iz UKC.

Ljubljana, UKC.
Srčni kirurg Janez Vodiškar je bil danes na obisku v UKC Ljubljana, kjer se je seznanil s trenutnim stanjem na programu zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami.
Strokovni direktor Pediatrične klinike UKCL Marko Pokorn, generalni direktor UKCL Marko Jug, srčni kirurg Janez Vodiškar, strokovni direktor UKCL Gregor Norčič in predstojnik KO za kirurgijo srca in ožilja Kirurške klinike UKCL Nikola Lakić.
Foto: UKC

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je Vodiškar je na osnovi videnega ocenil, da program poteka dobro in da ga je potrebno nadaljevati. Predlagal pa je še izboljšave, tudi formalizacijo in nadgradnjo že potekajočega sodelovanja na področju otroške kardiologije in intenzivne medicine z nemškim srčnim centrom v Münchnu.

V UKC Ljubljana se Vodiškarju zahvaljujejo za izkazano pripravljenost za sodelovanje in odgovorno ter konstruktivno držo.

sag/moz
© STA, 2023