Vreme: Delno jasno

Ljubljana, 8. junija - Danes dopoldne bo delno jasno, več oblačnosti bo v krajih na vzhodu. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki so lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija. Ponoči se bo postopno razjasnilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo sprva precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Čez dan bo spet spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes popoldne bodo v notranjosti Slovenije možne nevihte z močnejšimi nalivi.

Obeti: V soboto se bo nadaljevalo nestanovitno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne. V nedeljo kaže na bolj sončno vreme, verjetnost krajevnih padavin se bo zmanjšala. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja.

Vremenska slika: Nad večjim delom jugovzhodne Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Vremenske fronte so daleč stran od naših krajev. Nad nami se še vedno zadržuje razmeroma vlažen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ob severnem Jadranu bo deloma jasno, drugod spremenljivo oblačno. Predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Biovreme: Danes bodo vremensko občutljivi ljudje lahko imeli manjše z vremenom povezane težave. V petek bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje večine ljudi ugoden.

jkl/jkl
© STA, 2023